Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Artist´s Proof door Daniëlle van Ark

PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Tijdens de expositie Artist’s Proof van Daniëlle van Ark in Foam speelt de rol van fotografie een centrale rol. Niet alleen vanwege het medium dat in de expositie wordt gebruikt, maar ook omdat de ontwikkeling van de kunstvorm eindeloos boeiend in de ogen van Van Ark. Het is ooit begonnen als iets kostbaars, maar het is een vluchtige kunstvorm geworden. Iedereen kan tegenwoordig snelle plaatjes schieten waardoor het moment, de emotie en de waarde vaak een stuk lager liggen dan bij foto’s die in de 19e eeuw genomen werden.

Meer over de expositie

Met de onvermijdelijke veranderende perceptie van fotografie, is er ook altijd iemand die waarde ziet in iets wat anderen als reproduceerbaar en vergankelijk zien. Van Ark wandelde struinde over verschillende markten om oude fotoarchieven te vinden en gebruikte deze oude afbeeldingen om nieuwe te maken.

Artists Proof bevat haar recente werk, al deze beelden hebben één ding gemeen; de fluctuerende betekenis en waarde van de foto als een reproduceerbare kunstvorm. Naast haar meest recente werk, ontwikkelde ze ook een speciale installatie voor FOAM die een deel van haar oudere werk bevat.

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.