Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Bernd, Hilla en de anderen in Huis Marseille

Bernd, Hilla en de anderen is een expositie in Huis Marseille. Deze expositie eert de zogenoemde Düsseldorfer Photoschule, een stroming die bestaat uit fotografen die het vak hebben geleerd van Bernd en Hilla Becher of hun opvolgers Thomas Ruff en Andreas Gursky.

Over de expositie

Deze expositie draait dus compleet om deze succesvolle en iconische stroming. Invloeden van hun werk zijn nog altijd terug te vinden in de hedendaagse fotografie. Foto’s uit deze stroming tonen vaak industriële of functionele architectuur waarbij het onderwerp in het midden van het frame geplaatst en vanaf ooghoogte gefotografeerd wordt. Tijdens deze expositie tonen ze iconische foto’s samen met vroeg, en daarmee ook onbekender, werk van onder andere Höffer, Ruff en Struth. Daarnaast zal er ook recent werk van opkomende artiesten geëxposeerd worden.

In 2019 viert Huis Marseille zijn 20e verjaardag! In aanloop naar deze  feestelijke gebeurtenis hebben ze verschillende exposities die focussen op thema’s binnen hun eigen collectie. Bernd, Hilla en de anderen is de eerste in deze reeks exposities.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.