Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Dancing with the Enemy

Dansen met de Vijand is een expositie van het Nederlands Verzetsmuseum in Amsterdam. Het verhaal in deze expositie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Glaser. De expositie vertelt een aangrijpend verhaal en geeft een uniek inzicht in de oorlog en hoe mensen omgaan met extreem moeilijke situaties.

Rosie Glaser en Dansen met de Vijand

Tijdens deze expositie leer je over Rosie Glaser. Ze is een geëmancipeerde, mooie, sportieve, onconventionele, intelligente en ambitieuze vrouw. Ze hield van dansen en runde een beroemde dansschool. Als een niet-praktiserende Joodse vrouw werd ze tijdens de Tweede Wereldoorlog niet direct door de Duitsers betrapt. Echter, na verraden te zijn, werd ze naar een reeks concentratiekampen gebracht waaronder Vught, Westerbork en Auschwitz. Ze heeft ze allemaal overleefd door zelf te dansen en door danslessen te geven aan enkele kampbewakers.

In Dansen met de Vijand beleeft de bezoeker het indrukwekkende verhaal van Rosie door middel van vele foto’s en films die ze voor en na de oorlog maakte.

Wil je meer weten over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog? Bezoek dan het Joods Cultureel Kwartier of het Anne Frankhuis en leer meer over deze donkere tijden voor ons land.

Over het Verzetsmuseum

Het Nederlandse Verzetsmuseum vertelt de geschiedenis van de Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zaten. Van mei 1940 tot mei 1945 werd Nederland bezet door nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders op de toenemende onderdrukking van de bezetter? En wat betekende dit voor hun dagelijks leven? Kom naar dit museum en je ontdekt het allemaal.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.