Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

De Luwte

Restaurant de Luwte heeft zich ontwikkeld tot een begrip in de Jordaan. Veel inwoners en toeristen komen hier om te genieten van het heerlijke eten. Het restaurant, gelegen aan de Leliegracht, heeft in 1986 de deuren geopend. De Luwte is daarna in 2013 van eigenaar veranderd en heeft een complete make-over gekregen.

De nieuwe look van De Luwte

Met de nieuwe eigenaren kwam er ook een nieuwe restaurantstijl. De inrichting is er gezellig en het restaurant heeft een gemoedelijke sfeer dankzij de open haard en de bar. De koks zijn echte vakmensen. Met hun kennis van eten zijn ze in staat om een uniek, opwindend en creatief menu te creëren met seizoensgebonden maaltijden en vaste gerechten. Het menu is weliswaar geïnspireerd op de Franse keuken, maar we garanderen je dat je er niet louter de bekende gerechten kunt eten. Naast alles culinaire heerlijkheden serveren ze ook bijzonder lekkere cocktails. De ervaren barmannen staan continu klaar om de meest wervelende drankjes voor je te shaken.

Gelegen aan de pittoreske Leliegracht, is De Luwte al jarenlang een favoriet onder de lokale bevolking. Zoek een tafel op het terras aan het water of uiteraard binnen en maak kennis met de op Frankrijk geïnspireerde gerechten zoals steak tartaar, eendenborst en gegrilde coquilles.

Wat je bij De Luwte zeker moet bestellen

Met een continu veranderend menu is het moeilijk om een aanbeveling te geven, maar gelukkig heeft het menu ook een vaste specialiteit: de Tomahawk steak. Dit is puur genieten voor echte vleesliefhebbers. Een 750 gram wegende sappige, malse biefstuk om te delen met je gezelschap of natuurlijk helemaal alleen. Als je dat lukt. Maar geen zorgen, het restaurant is niet alleen gericht op vleesliefhebbers, vegetariërs kunnen ook kiezen uit een paar overheerlijke gerechten. Op zoek naar een goed glas wijn bij deze gerechten? Vraag de ober om advies of bekijk het seizoensgebonden wijnmenu voor een lekker drankje om je smaakpapillen tevreden mee te stellen.

Openingstijden

Zondag tot en met donderdag van 18.00 tot 22.00 uur.
Vrijdag en zaterdag van 18.00 tot 22.30 uur.

 

 

IN DE BUURT

Contact

De Luwte
Leliegracht 26, Amsterdam
+31 (0)20 625 85 48
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.