Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

L’étoile de Saint Honoré

De luxe vintagewinkel L’Étoile de Saint Honoré verkoopt een bijzonder grote collectie aan authentieke en tweedehandse designertassen. Dit is de ‘place to be’ wanneer je op zoek bent naar exclusieve handtassen, riemen en portefeuilles van wereldberoemde merken zoals Chanel, Gucci, Dior, Hermès, Balenciaga en Louis Vuitton. Stuk voor stuk vertellen deze prachtige producten een eigen uniek verhaal.

Op maar liefst 3 locaties in Amsterdam

Naast deze L’Étoile de Saint Honoré winkel aan de Reestraat 24, is er ook een vestiging aan de Oude Spiegelstraat 1 en de Heiligeweg 9 in Amsterdam. Kortom, de fervente liefhebber van exclusieve designertassen slaagt hier gegarandeerd. Het zijn dan ook zeer toegankelijke winkels voor iedereen. Naast luxe vintage tassen, prachtige portefeuilles en riemen kun je hier ook te kust en te keur aan jassen, sjaals en schoenen.

 

Henriette Wuite

Meer over Henriette Wuite, het brein achter deze winkel

Henriette Wuite, is de luxe vintage koningin van Amsterdam en eigenaar van drie winkels met een paspoort vol stempels en misschien wel de grootste collectie designer handtassen in de stad.

Wanneer je langs de Reestraat-locatie van L’Etoile de Saint Honoré loopt, wordt je bijna meteen naar binnen gelokt door een stapel grote, vintage Louis Vuitton-koffers die in het venster te zien zijn. Eenmaal binnen vind je een overweldigend aanbod aan prachtige designertassen en accessoires. Het is een zonnige dinsdagochtend en Wuite doet drie dingen tegelijk: een nieuwe medewerker instrueren, een vergadering houden en tegelijkertijd de styling van een van de vitrinekasten met kleurrijke Chanel- en Hermès-tassen veranderen. Ze doet dit alles schijnbaar met gemak. Hoe creëerde Wuite dit kleine stukje designer-vintage-paradijs?

Het was een gokje

Wuite: “Tien jaar geleden runde ik een kleine juwelier bij de Nieuwekerk toen designer vintage langzaam een ​​ding werd. Mijn partner en ik waren veel op reis en als een experiment bracht ik een aantal vintage tassen mee die ik vond op een van onze reizen om te verkopen in de winkel. We hadden geen extra ruimte, maar wanneer ik een paar tassen uitstalde, waren ze verdwenen voordat ik het wist. Na een tijdje werd het logisch om te testen in een aparte winkel, toen hebben we L’Etoile de Saint Honore op de Oude Speigelstraat geopend. Toen dacht ik: ‘Wauw, deze ruimte is gigantisch.’ Nu, het is onze kleinste locatie! Een paar jaar later zijn we echt in het diepe gesprongen toen we een ruimte op de beruchte (en dure!) Heiligeweg huurden. Het was een wild idee, omdat de meeste winkels in die straat onderdeel zijn van een keten, zeker geen kleine boetieks, maar we dachten: doe eens gek, we proberen het gewoon! Dit werd een gokje dat de moeite waard was. Een paar jaar later openden we onze derde locatie aan de Reestraat. ”

Zeldzame en bijzondere items

Wuite reist de hele wereld over, op zoek naar nieuwe items voor in de winkel. “Ik reis veel, ik ga graag op jacht naar die zeldzame, speciale stukken, ik vind het leuk om eigenzinnige, unieke tassen te vinden die je nergens anders ziet. Wij hebben veel items die niet beschikbaar zijn in winkels van de ontwerpers zelf. Deze Chanel tas is daar een voorbeeld van ” Ze wijst naar een rechthoekige gewatteerde clutch van rood lakleer. “Zulke tassen zijn voor mij het meest bijzonder: Chanel-tassen uit de jaren 80 en 90 zijn erg leuk. We verkopen stukken ook door, mensen vanuit het hele land komen naar onze winkels om hun tassen te verkopen. Vintage tassen hoeven er niet super nieuw uit te zien, mensen houden er wel van als het een gedragen look heeft” Als ze niet op reis is, brengt ze graag tijd door in haar winkels. “Ik hou ervan contact te houden met mijn klanten en een idee te krijgen van wat er trendmatig gebeurt en waar mensen enthousiast over zijn.”

Iconisch

L’Etoile de Saint Honoré heeft ​​zowat elke iconische designertas die ooit werd gemaakt in hun assortiment: van Louis Vuitton’s Speedy tot Prada’s Baguette en de Hermès ‘Birkin-tas. Maar, met zoveel om uit te kiezen, welke tas is de persoonlijke favoriet van Wuite? Het antwoord zou je kunnen verrassen. “Mijn favoriete tas is mijn Louis Vuitton Montsouris-rugzak, dat is de tas die ik echt dagelijks gebruik. Als het gaat om iconische designertassen, is de Birkin beslist nog steeds een van de meest gewilde tassen.” Een Birkin-tas bij L’Etoile de Saint Honoré kost ongeveer 12.500 euro. “Het kopen van een vintage Birkin-tas is de gemakkelijkste manier om er een te bemachtigen, want je kunt niet zomaar een Hermès-winkel binnenlopen en er een kopen. Je moet op een wachtlijst worden geplaatst en het kan een paar jaar duren voordat je dan in aanmerking komt voor een tas. ”

Fanny Pack

Nu de zomer dichterbij komt wilde we natuurlijk ook weten welke items we op onze must buy lijst moeten zetten volgens deze mode-onderneemster. “Hermès-sjaals zijn nu heel populair, mensen dragen ze niet alleen als een sjaal, maar ook als een top, om de pols of wikkelen ze rond het handvat van hun tas.” Fanny-packs (ook wel buiktasjes) zijn ook een ander groot ding. Ja echt, die maken een enorme comeback! Het grappige is dat de merken ook teruggaan in de tijd met hun ‘nieuwe’ ontwerpen. Mensen begonnen met het kopen en gebruiken van vintage heuptasjes en nu nemen modehuizen ze weer in productie. Het is een van die volledige cirkel mode momenten. Zoals ze zeggen, uiteindelijk komt alles terug in de mode. “

IN DE BUURT

Contact

L'étoile de Saint Honoré
Oude Spiegelstraat 1, Amsterdam
+31 (0)20 330 24 19
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.