Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Museum Our Lord in the Attic

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ligt enigszins verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad. Het museum is een uniek bewaard zeventiende-eeuws huis uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Verken de smalle gangen en beklim de trappen naar historisch ingerichte woonkamers, keukens en ledikanten, die letterlijk leiden naar het hoogtepunt van het museum: een hele kerk op de zolder.

Kerk in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Deze verborgen katholieke kerk dateert helemaal terug tot 1663. In die tijd was het verboden om de mis te vieren maar wanneer je dit goed verborgen wist te houden, wilden de autoriteiten nogal eens een oogje dichtknijpen. Dat Nederland al vroeg heel tolerant was tegenover veel verschillende religies, blijkt wel in dit museum. Het is een weerspiegeling van de religieuze tolerantie van ons land. Vrijheid van religie en van geweten zijn dan ook de centrale thema’s in dit museum. Het is echt een unieke ervaring voor iedereen die Amsterdam bezoekt.

Openingstijden

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is iedere dag van de week geopend tot 18.00 uur. Behalve op zondag is de openingstijd iedere dag om 10.00 uur ’s morgens. Op zondagen openen ze de museumdeuren om 13.00 uur.

 

IN DE BUURT

Contact

Museum our Lord in the Attic
Oudezijds Voorburgwal 38, Amsterdam
+31 (0)20 624 66 04
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.