Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Pont 13

Eén van de wonderen van Amsterdam is de relatie met water. De prachtige Amstel, de grachten en ‘t IJ maken allemaal deel uit van het prachtige decor van de stad.

Pont 13, één van de verborgen parels van Amsterdam

Ontsnap aan de drukte van de binnenstad en geniet van het uitzicht op het water vanaf de oude veerboot die is omgebouwd tot een restaurant. Pont 13 heeft een robuuste en vooral gezellige sfeer waar de service ontspannen en opgewekt is. De vlees- en visgerechten worden bereid op een echte houtskoolgrill. Bij Pont 13 voelt het terras aan als een heerlijke vakantiebestemming. Geniet van een heerlijk ambachtelijk biertje in de zon, terwijl je de boten voorbij ziet varen op het IJ. Geen zonneschijn? Geniet van het gezellige interieur van Pont 13 , met zijn ruige en industriële karakter. Het beste gedeelte? Veel originele onderdelen van de veerboot zijn verwerkt in de inrichting. De oude machinekamer kan afzonderlijk worden gereserveerd voor vergaderingen en presentaties en de hele Pont 13 kan worden geboekt voor privé-evenementen, zoals feesten, zakelijke evenementen en zelfs bruiloften! Pont 13 is een officiële trouwlocatie.

Ben je klaar om de Amsterdamse wateren te verkennen? Pont 13 biedt ook de mogelijkheid om een boot te huren.

De geschiedenis van Pont 13

Pont 13 werd in 1927 gebouwd als stoomboot, maar werd in 1956 een dieselpont. De veerboot vervoerde passagiers te voet, met de fiets of met de auto, voordat de GVB hem aan een vrachtbedrijf verkocht. Ze gebruikten het voor transport naar IJburg. Toen de veerboot daar niet meer geschikt voor was, werd het als ‘schroot’ op de markt gebracht, in de hoop dat iemand het voor onderdelen zou willen kopen. Maar in 2005 werd het gered! De eigenaren van Pont 13 hebben de veerboot gekocht en zijn begonnen met het ontwerp van het restaurant dat we nu kennen. Sinds 2010 heeft het restaurant zijn vaste locatie aan de Haparandadam, waar iedereen kan genieten van zijn schoonheid en geschiedenis.

IN DE BUURT

Contact

Pont 13
Haparandadam 50, Amsterdam
+31 (0)20 770 27 22
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.