Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Proeflokaal A. van Wees

Proeflokaal A. van Wees aan de Amsterdamse Herengracht 319 werd door de gelijknamige familie geopend in 1973, toen nog onder de naam ‘de Admiraal’. Sinds de opening is dit de ultieme bar om de wereldbekende Amsterdamse jenevercultuur te leren kennen. Ook kun je er een overheerlijk tapbiertje drinken. Naast de traditionele Amsterdamse drankjes kun je er tevens genieten van een evenzo traditionele maaltijd of borrelhapjes. Denk hierbij aan Hollandse kaasfondue, kipsaté of een overheerlijke entrecote. Bovendien serveren ze tijdens het seizoen de Hollandse klassiekers zoals een mosselpannetje en asperges.

Proeverij

Deze bar heet niet voor niets Proeflokaal A. van Wees en dus kun je er uitstekend terecht voor diverse proeverijen. Er worden bijna 20 verschillende gedistilleerde jenevers geschonken en maar liefst 60 Oudhollandse likeursoorten. Allemaal worden ze gekenmerkt door een unieke smaak. Uiteraard leer je tijdens de jenever- en likeurproeverijen alles over het proces van destilleren. Bovenal wordt er echter volop geproefd en genoten.

Openingstijden Proeflokaal A. van Wees

Proeflokaal A. van Wees is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Van zondag tot en met woensdag sluiten ze om middernacht, op donderdag om 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag om 2.00 uur.

IN DE BUURT

Contact

Proeflokaal A. van Wees
Herengracht 319, Amsterdam
+31 (0)20 625 43 34
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.