Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is een absolute must-visit tijdens je verblijf in de stad. Het is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en design in Nederland. Bekijk er de iconische werken van Appel, Chagall, Dumas, De Kooning, Koons, Malevich, Matisse, Mondriaan, Picasso, Rietveld, Warhol en vele anderen.

h2>Stedelijk Museum voor moderne en hedendaagse kunst

Dit museum is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en design kan ontdekken en ervaren. De collectie, tentoonstellingen en educatieve programma’s bieden unieke en meeslepende inzichten in de wereld van vandaag, die reflecteren op bredere sociale kwesties die onze individuele levens beïnvloeden.

Over de museumlocatie

Het museum bestaat uit twee delen. Het oorspronkelijke gebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Adriaan Willem Weissman en voltooid in 1895. In 2012 werd een nieuwe vleugel met de toepasselijke naam ‘de badkuip’ toegevoegd. Deze naam is te danken aan de witte uitstraling van dit museumdeel. Uiteraard biedt het ook uitkomst voor de steeds grotere behoefte aan ruimte.

De indrukwekkende permanente collectie bevat werk van Henri Matisse, Andy Warhol, Jackson Pollock, Willem de Kooning en vele anderen. Enkele van de beroemdste tentoongestelde werken zijn Van Gogh’s Les bêcheurs (1889), Appel’s Vragende Kinderen uit 1949 en L’autoportrait aux sept doigts van Chagall uit 1912. Het museum huisvest ook tijdelijke tentoonstellingen en werken van vooraanstaande hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.

Van een snelle entree verzekerd

Boek online je tickets voor het Stedelijk Museum en vermijd het lange wachten in de rij. Wanneer je de tickets via onze website boekt ben je namelijk verzekerd van zogeheten ‘fast-track’ toegang. Dit betekent dat je bij de ingang voorrang krijgt en veel tijd bespaart.

IN DE BUURT

Contact

Stedelijk Museum
Museumplein 10, Amsterdam
+31 (0)20 573 29 11
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.