Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Thijs by Dikker & Thijs

Restaurant Thijs by Dikker & Thijs bestaat al sinds 1916 en heeft zich ontwikkeld tot een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten. Het restaurant is een paar treden onder straatniveau gelegen aan de Prinsengracht en bevindt zich in een pakhuis uit de 18e eeuw. Het heeft onlangs een complete make-over ondergaan. Het nieuwe interieur is zeer eigentijds, maar de keuken trakteert de gasten nog steeds op traditionele Franse heerlijkheden zoals de salade niçoise. Zomers kun je van alle culinaire hoogstandjes genieten op het kleine terras van dit toprestaurant.

Onze aanrader op de menukaart van restaurant Thijs

Bij restaurant Thijs kun je naast hoogstandjes uit de Franse keuken ook een echte Nederlandse klassieker bestellen. We hebben het dan over een voortreffelijke kipsaté met friet. Dit is één van de favoriete gerechten op vrijdagavond van de lokale bevolking. Als je het nog niet geprobeerd hebt moet je dat zeker eens doen.

Restaurant Thijs ligt op een zeer korte loopafstand van het Leidseplein, Paradiso and The Melkweg. Hierdoor is het de perfecte plek om een avondje uit in Amsterdam mee te beginnen.

IN DE BUURT

Contact

Thijs by Dikker
Prinsengracht 444, Amsterdam
+31 (0)20 620 12 12
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.