Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Wat te doen op De Wallen

Amsterdam, en daarmee de wallen, is een van de populairste steden in Europa. Wij snappen wel waarom, deze stad zit vol met leven! Na onze korte “wat te doen” over De Pijp en De Jordaan is het nu tijd voor het beste van de Amsterdamse Wallen!

Over de Wallen

Of je het nu De Wallen, De Rosse Buurt of The Red Light District noemt, we weten allemaal waar we het over hebben; dat ene gebied in Amsterdam waar prostitutie en bars zich concentreren. Hier komt het echte Rock-and-Roll-imago van de stad vandaan, amar er is meer in deze stad. Je vind De Wallen op loopafstand van het centraal station, tussen het centrum en de westelijke grachten in. Hier komen mensen van over de hele wereld samen om de vrijheid van de stad te vieren. Het gebied staat vol met restaurants, bars, coffeeshops, speciaalzaken en erotisch entertainment, hiermee is het het absolute hart van het Amsterdamse nachtleven.

In de omgeving vindt u ook de Warmoestraat, een eigenzinnige winkelstraat met een grote verscheidenheid aan winkels en bars die je moet bezoeken tijdens jouw verblijf in de stad. Het kan hier misschien een beetje druk zijn, maar dat is met een reden. De winkelstraat is een van de oudste uit de stad, omstreeks de 13e-eeuw kwamen hier al mensen inkopen doen. Direct naast de Wallen kun je ook het Amsterdamse Chinatown vinden, hier kun je geweldig eten in een aantal fantastische Aziatische restaurants, inkopen doen bij Aziatische supermarkten en andere Aziatische winkels en cafés bezoeken.

 

Wat te doen op De Wallen

Naast de bars, prostitutie, eten en drinken zijn er ook andere dingen te zien en te doen in de omgeving. Bezoek de prachtige Oude Kerk of De Waag (hier serveren ze ook eten en drinken!). In de stemming voor iets cultureels? In het informatiecentrum van de prostituee kun je een tour te voet regelen waarin je meer te weten komt over de geschiedenis van dit deel van de stad.

De ‘dag’ in dit deel van de stad begint laat. Begin de dag dus met een late lunch voor je deze wandeltocht maakt, tijdens de tour kom je langs alle hoogtepunten van De Wallen. Daarna kun je een bezoek brengen aan het Allard Pierson Museum, het Prostitutie Museum of het Erotische Museum. Natuurlijk kan een bezoekje aan de wereldberoemde peep-shows (live seks shows) van Casa Rosso niet ontbreken, hier kun je twee minuten gluren voor twee euro.

Eten en drinken in de Rosse Buurt

Omelegg

Nieuwebrugsteeg 24, Amsterdam

Omelegg is de place to be voor ontbijt de hele dag door. Hier serveren ze eieren hoe jij ze maar wilt hebben wanneer je ze maar wilt hebben!

 

De Laatste Kruimel

Langebrugsteeg 4, Amsterdam

De Laatste Kruimel zegt eigenlijk alles al met zijn naam. Hier wil je alles tot de laatste kruimel opeten. Van hartige broodjes tot zoetigheid, alles is hier lekker!

 

Oriental City

Oudezijds Voorburgwal 177, Amsterdam

Oriental City is een van de beste dim-sum tentjes in  de stad. Hier kun jij met vrienden genieten van kleine Aziatische hapjes.

 

Cut Throat

Beursplein 5, Amsterdam

Cut Throat is een uniek concept. Dit is een barbershop, koffie corner, cocktail bar en restaurant in een. Het is zeker een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent.

 

Blaauw aan de Wal

Oudezijds Achterburgwal 99

Omringd door de rode lichten en de rijke geschiedenis, biedt dit restaurant, gelegen in een aantrekkelijke binnenplaats, heerlijke en inspirerende seizoensgebonden gerechten en de beste wijn. Chef-kok en eigenaar Daan Olthuis en zijn team maken gerechten waar je nog lang over zult praten!

 

Burgerzaken

Oude Hoogstraat 2, Amsterdam

Dit restaurant lijkt misschien gewoon een fast food-bar op de Wallen, maar het hamburger aanbod Burgerzaken is echt alles behalve gewoon. Het is de go-to hamburgertent in het gebied en ze zijn open tot 3 uur!

 

Mappa

Nes 59, Amsterdam

Bij Mappa serveren ze puur, no-nonsense Italiaans comfort food. Alle gerechten zijn dagvers en worden bereid op hun eigen, unieke wijze.

Wynand Fockink

Pijlsteeg 31, Amsterdam

Het Wynand Fockink Proeflokaal is de perfecte plek om je nacht te beginnen. Hier kan je een aantal geweldige likeuren uitproberen in hun proeflokaal. Blijf wel stevig op je benen staan, zitplaatsen hebben ze hier namelijk niet! Vind je een drankje dat je wel bevalt? Dan kun je in hun shop een lekkere fles kopen om mee naar huis te nemen!

Wat je moet weten voor je het gebied bezoekt

Amsterdam is over het algemeen een veilige stad waar je niet geconfronteerd wordt met grote criminaliteit. Toch heeft elk stadsdeel zo zijn eigen dingen waar je op moet letten om veilig te blijven.

 

  • Maak geen foto’s van de vrouwen achter de ramen. Zij zijn hier aan het werk maar worden liever niet op de gevoelige plaat gelegd. Hetzelfde geldt voor de bezoekers van deze dames. Doe je het toch? Dan moet je niet raar op staan kijken als je telefoon of camera in het water beland.

 

  • Gebruik je gezond verstand. Ook hier lopen zakenrollers, berg je waardevolle spullen dus goed op! Daarnaast is het belangrijk om geen drugs te kopen van straatverkopers, er circuleert op het moment veel troep waardoor dit fout kan aflopen.

 

  • Pas op met openbaar dronkenschap. Ondanks het imago van de stad, wordt openbaar drinken en dronkenschap niet gewaardeerd. Dit kan zelfs beboet worden wanneer het de spuigaten uitloopt. Drink dus gewoon binnen in een bar en probeer je kalm te houden wanneer je buiten loopt.


Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.