Editor:  De Redactie • Publicatie:  10 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur FestivalsAmsterdam West

Fête du Champagne festival in het Rembrandtpark

28 t/m 30 juni • Het allereerste champagnefestival van Nederland

Met ingang van de zomer vindt van 28 tot 30 juni het eerste en grootste champagnefestival van Nederland plaats in Amsterdam. Voor de gelegenheid wordt het Rembrandtpark omgetoverd tot het Fête du Champagne alwaar liefhebbers van het goddelijke goedje zich drie dagen kunnen onderdompelen in alles wat met champagnes, crémants en wijn te maken heeft.

FeteDuChampagne

Het driedaagse festival Fête du Champagne serveert meer dan 100 verschillende soorten champagne, crémant en wijn per glas. Vanaf 4 euro per glas bubbels belooft het allereerste champagnefestival van Nederland een groots feest te worden. Bekende wijnhuizen, van kleinere wijnboeren tot grote champagnehuizen, presenteren hun vloeibare goud ieder op hun eigen stijlvolle manier.

Naast champagnes is er ook speciale aandacht voor crémants, een mousserende wijn uit een ander gebied dan de Champagne. En naast mousserende wijnen zijn er ook normale wijnen te proeven waarvoor het festival een exclusieve samenwerking aan is gegaan met wijnhuis Domaine de la Baume uit de Languedoc.

Voor de organisatoren Sebastiaan van Erne en Ivar Beukeboom (bekend van het Amsterdam Wine Festival) gaat er met Fête du Champagne een droom in vervulling.

“Toen we vorig jaar door de Champagnestreek reden en het bord “Route du Champagne” tegenkwamen ontstond het idee. Hoe fête zou het zijn als we in Nederland een festival zouden kunnen organiseren met champagne in de hoofdrol? Het romantische beeld van de omgeving en de glazen champagne die die dag genuttigd werden brachten meer inspiratie. In datzelfde weekend werd Fête du Champagne geboren.”

Om Fête du Champagne compleet te maken zijn er allerlei Franse elementen aan het festival toegevoegd. Van jeu de boules tot Franse chansons, druiven stampen, champagnequizzen en het sabreren van flessen bubbels. In het Rembrandtpark zal tevens een heuse Franse foodmarkt worden ingericht met typisch Franse lekkernijen en bistro’s alwaar Franse gerechten worden geserveerd. Aan het einde van de dag maakt het terrein plaats voor een dansvloer waarop tot in de late uurtjes gedanst kan worden.Locatie

Fête du Champagne
Rembrandtpark 5, Amsterdam

Website

feteduchampagne.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
28-06-2019 – 30-06-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.