Editor:  De Redactie • Publicatie:  31 oktober 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur MuseaAmsterdam Oost

In Youseum ben jij het stralende middelpunt

Nieuw Instagrammuseum laat je kritisch naar je eigen social-media kijken

Aan musea in Amsterdam geen gebrek. Van oude meesters tot moderne en hedendaagse kunst, historisch, maatschappelijk, fotografie en Amsterdam, voor elk thema vind je in onze stad een museum. Nieuw zijn de Instagrammusea. Opende onlangs Wondr Experience in Noord voor de perfecte selfie, en vanaf november ben jij zelf het stralende middelpunt Youseum.

Youseum

Youseum is een plek anders dan alle andere Instagram-musea tot nu toe. Hier word je uitgedaagd kritisch na te denken over het belang van jezelf als middelpunt van je eigen social-media feed. In dit museum wordt jouw bestaan uitbundig gevierd en in de spotlight gezet. Maar ben jij eigenlijk wel zo belangrijk dat jij áltijd in het middelpunt moet staan?

Door het uploaden van jouw foto op de website van Youseum, speel jij eenmaal in het museum de hoofdrol in een interactieve museum-tour. Zo ervaar je hoe het is om te verdrinken in je eigen populariteit, loop je door een heuse ‘likes-factory’ en krijg je een een oneindige dosis van jezelf in de grootste infinity-room die je ooit gezien hebt. Alles voor de meeste unieke social media experience die je ooit hebt gehad en de beste instagrammable selfies. Met niemand minder dan you – jij dus – als stralend middelpunt. 

SelfieVanGogh

Onder de noemer ‘Beauty with a Message’ laat Youseum je op een creatieve en speelse manier kritisch nadenken over je eigen virtuele bestaan en maak je een kunstzinnige ontdekkingstocht langs belangrijke maatschappelijke thema’s zoals feminisme, plastic waste en LGBTQ+. Het pop-up museum bestaat uit 15 fantastisch fotogenieke ruimtes en diverse interactieve decors met een eigen verhaal.

Als kers op de taart koop je na afloop in de museumwinkel producten waar je zelf op staat. Wat de impact is van zoveel zelfliefde? Het is helemaal aan jou om daar over te oordelen en dat te laten zien aan jouw eigen trouwe volgers.

Locatie

Youseum
Weesperzijde 150, Amsterdam

Website

youseum.nl


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.