Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Niels Vinck • Publicatie:  13 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur MuziekAmsterdam Centrum

Nieuwe artiesten ontdek je bij London Calling

24 t/m 25 mei 2019 • Hét muziekfestival in de Paradiso Amsterdam

Londen Calling is al meer dan 25 jaar een startpunt voor de carrières van veel jonge Internationale artiesten. Tijdens het festival hebben de inmiddels zeer bekende namen zoals The Libertines, Florence + The Machines, Tame Impala en Editors op het podium gestaan. Dit jaar ontdek je the new names in music op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei in de Paradiso Amsterdam.

 

Paradiso-amsterdam
paradiso-amsterdam-festival
london-calling-amsterdam-

London Calling begon in 1992 als een showcase festival voor muziektalenten uit Groot-Brittanië. Tegenwoordig dient het evenement in de Paradiso als platform voor nieuwe artiesten en bands van over de hele wereld en wordt het gezien als goede opstap naar de grotere festivals. Van Rock tot Indie en singer-songwriters, het nieuwste uit de muziekwereld zie je hier. 

De London Calling Line-up

Tame Impala, The Libertines, Blur, Florence + The Machine, Two Doors Cinema Club, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs; allen stonden ze vroeg in hun carrière op de line-up bij London Calling. Dit jaar heeft de organisatie weer net zo goed hun best gedaan om de beste opkomende namen te strikken. Ruim 25 artiesten zullen je een onvergetelijke muzikale ervaring bezorgen!

london-calling-paradiso

Kijk voor tickets en het volledige programma op de website.Locatie

Paradiso
Weteringschans 6-8

Website

paradiso.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
24-05-2019 – 25-05-2019Paradiso: de poptempel van Amsterdam

Al meer dan 50 jaar de populairste concertzaal van Nederland


paradiso

Sinds de opening in 1968 is de Paradiso uitgegroeid tot een favoriet in de muziek-, cultuur- en clubscène. Elk jaar komen er ruim 600.000 bezoekers af op de inmiddels wereldwijd gerenommeerde concertzaal. Naast live muziek vinden er geregeld debatten, presentaties en filmavonden plaats in de zalen. Daarnaast is ook het nachtprogramma inmiddels uitgegroeid tot een …

Lees meer


Kunst & Cultuur

Melkweg

Discover Amsterdam

melkweg en rabozaal foto DigiDaan

Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. Het bijzondere aan de Melkweg is de programmering. Maar liefst vijf kunstdisciplines worden onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst. In vijf zalen worden concerten, dance-events, theater- en dansvoorstellingen, filmvoorstellingen, mediakunstpresentaties en foto-exposities georganiseerd. De oude, leegstaande melkfabriek werd in de zomer van 1970 getransformeerd in één van de belangrijkste hotspots van Amsterdam met internationale allure. De…

Lijnbaansgracht 234, Amsterdam


Lees meer


Kunst & Cultuur

Festivalseizoen van start met DGTL Festival

NDSM Docklands 3 dagen in het teken van electrofestival

dgtl festival

Het nieuwe festivalseizoen opent dit jaar in het weekend van Pasen, op 19, 20 en 21 wanneer Pleinvrees en Strafwerk de handen wederom inéén slaan met DGTL, een niet te missen electrofestival op de NDSM-Werf.

Tt. Neveritaweg 15, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Uitgaan

De klok rond dansen doe je bij Shelter in Noord

Berlijnse underground clubsfeer in Amsterdam

shelter-amsterdam

In de kelder van de A’dam Toren vind je Shelter, één van de weinige clubs in Amsterdam met een 24uurs vergunning. Deze aanwinst voor de stad brengt de rauwe underground clubsfeer die we goed kennen uit Berlijn naar Amsterdam.    

Overhoeksplein 3, Amsterdam


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.