Editor:  De Redactie • Publicatie:  27 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur VoorstellingenAmsterdam Centrum

Holland Festival: Eerbetoon aan de podiumkunst

29 May t/m 23 June 2019 • Het platform voor internationale podiumkunsten in Amsterdam

Op 29 mei gaat de 72e editie van het Holland Festival van start. Dit culturele evenement biedt een podium aan nationale en internationale artiesten door middel van een uitgebreid programma in verschillende theaters in Amsterdam.

hollandfestival
holland-festival-2019
theater-holland-festival

Het Holland Festival is al jaren een platform voor kunstenaars van over de hele wereld uit verschillende soorten kunstdisciplines. Nieuwe, innovatieve uitingen door middel van theater, muziek, dans en andere podiumkunsten worden aangemoedigd en zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de bezoeker. Op het programma staan grote namen zoals Igor Stravinsky en Karlheinz Stockhausen én opkomende  sterren.

HollandFestival2019

De opening van het Holland Festival

Het Holland Festival zal op woensdag 29 mei op grootste manier worden geopend in het Theater Amsterdam. De openingsvoorstelling The Head & The Load is een meesterwerk van Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge, met daarin een combinatie van zang, dans, schaduwspel, muziek en film. 

Het volledige programma is te vinden op de website.Telefoonnummer

0205237787

Website

hollandfestival.nl/nl/

Datum

Dit evenement is voorbij
29-05-2019 – 23-06-2019


Kunst & Cultuur

Het Concertgebouw

Discover Amsterdam

Concertgebouw1

Het Concertgebouw in Amsterdam is één van de beroemdste concertzalen ter wereld en staat aan het Amsterdamse Museumplein. Musici en kenners prijzen het om zijn prachtige akoestiek. Het gebouw uit 1888 is hét klassieke muziekcentrum van Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 700.000 muziekliefhebbers Het Concertgebouw, waarmee het één van de drukst bezochte concertzalen ter wereld is. Het Concertgebouw organiseert eigen concerten op het gebied van klassieke muziek, jeugd-, jazz- en wereldmuziek. Daarnaast…

Concertgebouwplein 10, Amsterdam


Lees meer


Kunst & Cultuur

EYE Filmmuseum

Discover Amsterdam

tilleman 20120405 0477

Het EYE Filmmuseum aan de Noordoevers van het IJ is hét centrum voor iedereen die van film houdt. In het futuristisch pand waarin EYE zich bevindt staat het kennismaken met en het verdiepen in film op verschillende niveaus centraal: film als kunst, film als vermaak, film als cultureel erfgoed en film als communicatiemiddel. Naast dat EYE als bioscoop fungeert kun je hier het hele jaar door…

IJpromenade 1, Amsterdam


Lees meer


Kunst & Cultuur

Willem ‘Man in Nood’ in Koninklijk Theater Carré

Een juweel voor de Nederlandse woordkunst

willem-de-bruin

Vier jaar na The Opposites bracht Willem de Bruin eind 2018 zijn langverwachte soloplaat Man In Nood uit. Een juweel van een album en een cadeau aan de Nederlandse woordkunst. Op zaterdag 7 september staat de bekende rapper in Koninklijk Theater Carré.

Amstel 115 /125, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.