Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Museum of Bags and Purses

Het Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht 573 in Amsterdam is waarschijnlijk één van de meest unieke museums in de stad. Het is in ieder geval wereldwijd het grootste museum op dit gebied. Ze hebben er dan ook meer dan 5000 tentoongestelde handtassen. Sommige stukken uit de museumcollectie zijn erg oud en komen zelfs uit de 16e eeuw. Het museum zelf is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws gebouw aan één van de meest prestigieuze straten in de Amsterdamse grachtengordel. De Herengracht staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Tassenmuseum

Het Tassenmuseum wordt ook wel het ‘Handtasmuseum Amsterdam’ genoemd en is één van de slechts drie vergelijkbare museums ter wereld. Het heeft wereldwijd dan ook een indrukwekkend imago en het heeft al talloze keren in de top 10 van beste modemuseums gestaan. De collecties met werk van ontwerpers uit het verleden en hedendaagse designers laat je van de ene verbazing in de andere vallen. De beroemdste tassen zijn ongetwijfeld de Versacetas van Madonna en de iconische handtas van Margaret Thatcher.

Bestel hier eenvoudig je tickets

Tickets voor het Tassenmuseum kun je bij ons snel en eenvoudig bestellen. Zo weet je zeker dat je er terecht kunt en vermijd je lange wachtrijen bij de ingang van het museum. Aarzel daarom niet en bestel vandaag nog een ticket voor één van de meest fascinerende museums ter wereld.

IN DE BUURT

Contact

Museum of Bags & Purses
Herengracht 573, Amsterdam
+31 (0) 20 524 6452
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.