Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

The National Maritime Museum Amsterdam

Nederland kent een rijke maritieme historie en in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ontdek je er alles over. Dit museum heeft dan ook een indrukwekkende verzameling historische voorwerpen waaronder wapens, schilderijen, wereldkaarten en schaalmodellen.

Het kroonjuweel van het museum is een replica op ware grootte van een vrachtschip uit de 18e eeuw dat schipbreuk leed tijdens zijn eerste reis naar Oost-Indië. Daarbij is het museum gevestigd in een bijzonder indrukwekkend gebouw. Dit gebouw was namelijk het voormalige arsenaal van de Admiraliteit van Amsterdam, dus het is geen toeval dat voor deze museumlocatie is gekozen. Het prachtige glazen plafond van de binnenplaats is gebaseerd op de roos van een kompas. Het is één van de meest bezochte museums van het land en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Mis deze unieke ervaring niet en koop je tickets hier online.

Ontdek Het Scheepvaartmuseum

Het museum geeft je een kijkje in verschillende tijden. Je leert over de landverbinding met de zee en je kunt aan boord gaan van één van de meest beroemde schepen uit de Gouden Eeuw. Beleef de 500 jaar fascinerende geschiedenis opnieuw en stel je voor hoe het leven was voor schippers die voor succesvolle rederijen werkten. Het museum staat vol met leuke, educatieve en interactieve tentoonstellingen voor alle leeftijden. Daarnaast is er een grote collectie historische kunstvoorwerpen uit de Gouden Eeuw te zien.

Boek je tickets vandaag nog

Ontdek alles over één van de meest fascinerende delen uit de Nederlandse geschiedenis. Boek je tickets voor Het Scheepvaartmuseum op onze website om jezelf van toegang te verzekeren. Bovendien geven de tickets die hier worden geboekt een snelle entree, zodat je niet in de wachtrij hoeft te staan.

IN DE BUURT

Contact

Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1, Amsterdam
020 523 2222
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.