Editor:  De Redactie • Publicatie:  15 april 2019

Eten & Drinken

Eten & Drinken HollandsAmsterdam Oost

Persijn Dutch Eatery is de Nederlandse keuken op z’n best

Open voor ontbijt, lunch, diner en boozy Sunday brunches

Persijn Dutch Eatery laat zien dat de Nederlandse keuken zowel verassend als veelzijdig kan zijn. Naast dat alle gerechten lekker moeten smaken, vinden ze het hier vooral ook belangrijk dat het eerlijk en verantwoord bereid is. Persijn gebruikt lokale producten en veel ingrediënten uit eigen kas. Je kan er terecht voor een kop koffie, een fijn ontbijt, lunch en diner.

persijn-amsterdam
QO-Hotel-persijn
QO-Amsterdam
boozy-brunch-QO

Persijn is gevestigd in het duurzame QO hotel en is een waar plaatje om te zien. In de lichte, perfect ingerichte ruimte kan je de hele dag terecht voor mooie dranken en gerechten. Er wordt in de keuken zoveel mogelijk gewerkt met producten van lokale ondernemers, zelfgekweekte vis, kruiden, fruit en groenten. Op het dak van het hotel bevindt zich een heuse kas, waarin er door middel van nieuwe technologieën zo duurzaam mogelijk wordt gewerkt. Op het menu vind je eigentijdse Nederlandse gerechten. Denk aan een Hollandse garnalen cocktail, Kabeljauw met zeegroenten en kokkels en een Stamppot met draadjesvlees en spek in een nieuw jasje.

De Sunday Boozy Brunch bij Persijn

Iedere eerste zondag van de maand werkt Persijn samen met Ketel One Vodka om je een perfecte zondagmiddag te bezorgen. Tijdens de Sunday Boozy Brunch kan je er van 12.30 tot 15.30 terecht voor een bottemless brunch met allerlei gerechten van het ontbijtmenu. Van pannenkoeken tot oesters en een gepocheerd eitje op toast. Toe aan iets anders dan verse jus of koffie? De cocktailbar schenkt heerlijke Bloody Mary’s en Espresso Martini’s. Beter kan je de dag niet beginnen.

persijn-amsterdam-qo-hotel

Openingstijden

Persijn is dagelijks van 6.30 t/m 23.00 uur geopend.Locatie

Persijn
Amstelvlietstraat 4a, Amsterdam

Telefoonnummer

020 220 5655

Website

persijn.nl


Eten & Drinken

Venkel

Discover Amsterdam

Venkel8

Bij de nieuwe saladbar Venkel in de Pijp maken ze maaltijdsalades gemaakt met groenten van biologische boeren uit de buurt. Hoe mooi? Boeren die liefde en aandacht in hun oogst steken. De salades worden afgetopt met bijzondere lokale producten, tevens gemaakt in onze eigen onze eigen stad. Zoals echte Amsterdamse honing, gemaakt door de bijtjes langs de Amstel. Of de huisgemaakte amandelmelk en muntsiroop, van de buren. Het…

Albert Cuypstraat 22, Amsterdam


Lees meer


Eten & Drinken

De Kas

Discover Amsterdam

De Kas 7x

In restaurantland is De Kas een vreemde eend in de bijt. Enigszins verscholen naast de Middenweg ligt het glazen dorp van De Kas. Bij de Kas zijn ze ervan overtuigd dat eten het best smaakt als het bereid is met superverse ingrediënten, geteeld en geoogst met respect voor de natuur. De Kas beschikt bij het restaurant over eigen kweekkassen en een tuin. Daarnaast hebben ze een groot stuk akker…

Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam


Lees meer


Eten & Drinken

De Roode Leeuw weer open na restyling

Hollandse Haute Cuisine in hartje Amsterdam

DeRoodeLeeuw Amsterdam

Al sinds 1911 is Hotel & Brasserie De Roode Leeuw een begrip in Amsterdam. Na een ruim twee jaar durende renovatie kunnen we er vanaf nu weer terecht. Zowel het menu als de befaamde serre en het interieur van het restaurant zijn flink onder handen genomen en belooft daarmee de nieuwe hotspot van het centrum te worden.

Damrak 93-94, Amsterdam


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.