Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Stedelijk Base

Stedelijk Base is een expositie over de ontwikkeling van moderne en hedendaagse kunst. Van nieuwe en technisch 3D-geprinte vazen ​​tot de iconische schilderijen, er is iets voor iedereen die van kunst houdt. De tentoonstelling volgt de ontwikkelingen in kunst en design in chronologische volgorde, beginnend met werken van onder andere Van Gogh en Cézanne.

Stedelijk Base

Over de expositie

De expositie start in de ABN AMRO-hal met werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Kazimir Malevich, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Nola Hatterman, Charley Toorop, Barnett Newman, Yves Klein, Roy Lichtenstein, Ed van der Elsken, Yayoi Kusama en Sheila Hicks. Daarna kun je de roltrappen meenemen naar de VandenEnde Foundation hall, waar je de indrukwekkende installatie van Barbara Kruger en alle andere iconische kunstwerken van 1980 tot nu kunt zien. Kom oog in oog te staan ​​met stukken gemaakt door Jeff Koons, Anselm Kiefer, Maarten Baas, Nan Goldin en Marlene Dumas.

Ook kun je en glimp opvangen van invloedrijke kunststromingen en tentoonstellingen die onderdeel zijn geweest van het Rijksmuseum.

Stedelijk Base Room

Let me be your guide

Samen met de opening van deze nieuwe tentoonstelling lanceren zij hun nieuwe collectie gids genaamd “Let Me Be Your Guide”. Deze gids is beschikbaar in het Nederlands en het Engels en vertelt meer over de verbazingwekkende en soms vrij onbekende stukken in de collectie. Het toont de geschiedenis van de hedendaagse kunst via de stukken in de collectie.

https://www.youtube.com/watch?v=bvqlom6Z444&t=48s

 

IN DE BUURT

Contact

Stedelijk Museum
Museumplein 10, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.