Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Van Gogh Museum

PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het Van Gogh Museum in Amsterdam herbergt de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. Het werk van deze post-impressionistische Nederlandse kunstenaar heeft de twintigste-eeuwse kunst sterk beïnvloed. In totaal bevat de permanente collectie van het museum 200 schilderijen, 500 tekeningen en een prachtige verzameling Japanse prenten. Naast de werken van Van Gogh zelf heeft het museum een rijke en gevarieerde collectie van zijn tijdgenoten. Kortom, dit museum mag je niet overslaan wanneer je Amsterdam bezoekt. Nergens ter wereld vind je zoveel schilderijen van Vincent van Gogh verzameld onder één dak.

‘s Werelds grootste collectie in het Van Gogh Museum

Je vindt het museum in het prachtige Museumkwartier van Amsterdam. Hier kun je ook het Rijksmuseum bezoeken, evenals het Concertgebouw en het Stedelijk Museum. Het is één van de meest bezochte museums van Nederland en trekt jaarlijks tussen de één en twee miljoen bezoekers. Het museum bestaat uit twee gebouwen die zijn ontworpen door de veelgeprezen architecten Kisho Kurokawa en Gerrit Rietveld. De Kurokawa-vleugel wordt gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen en het Rietveld-gebouw toont de permanente werken. Enkele van de bekendste tentoongestelde stukken van Van Gogh zijn de Zonnebloemen (1889) en De aardappeleters (1885). Het museum huisvest ook werken van enkele van Van Gogh’s tijdgenoten, waaronder Auguste Rodin, Claude Monet, Georges Seurat en Odilon Redon. Tijdens je bezoek kun je meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis van Van Gogh en zijn invloed op de ontwikkeling van de moderne kunst.

Boek je tickets vandaag nog

Tickets voor het Van Gogh Museum boek je eenvoudig via onze website. Zo zorg je ervoor dat je de kans niet mist om een bezoek te brengen aan dit fenomenale Amsterdamse museum. Met een online boeking bespaar je bovendien een zee van tijd aan de kassa van het museum.
CONTACT
Paulus Potterstraat 7, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

Contact

Paulus Potterstraat 7, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.