Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum ontdek je alles waar deze schitterende stad zo bekend om staat. Van de traditionele boothuizen tot de iconische architectuur, de prachtige grachten, de bruisende Rossebuurt, de beroemde coffeeshops en de sfeervolle uitstraling.

Over het Amsterdam Museum

Al deze karakteristieken van Amsterdam lijken misschien normaal, maar hoe zijn ze ooit tot stand gekomen? Voor iedereen die de wonderlijke geschiedenis van deze stad wil leren kennen en verkennen, is dit museum een absolute must-visit. Het museum geeft een uniek inzicht in hoe de stad is ontstaan. Daarnaast heeft het ook geweldige exposities over het heden en de toekomst van deze stad.

Amsterdam Museum

Permanente en tijdelijke exposities

Het museum heeft permanente tentoonstellingen zoals DNA. Deze expositie geeft een chronologisch overzicht van het verleden van de stad en de impact van de wereldgeschiedenis. De 45 minuten durende interactieve presentatie vertelt je alles wat er te weten valt over de oorsprong van Amsterdam, de uitbreiding en hoe het één van de grootste steden van het land is geworden.

De expositie is beschikbaar in verschillende talen en er is ook een versie voor kinderen. De tentoonstelling ‘Het Kleine Weeshuis’ richt zich ook op kinderen en beschrijft de geschiedenis van het museum zelf. Waarom deze tentoonstelling het weeshuis heet? Dit is de oorsprong van het gebouw in de periode tussen 1570 en 1960. Hoewel het is gecreëerd voor kinderen heeft deze expositie verrassingen en plezier voor het hele gezin.

Benieuwd naar de tijdelijke tentoonstellingen? Bekijk de ticketpagina of onze evenementenkalender.

Amsterdam Museum

Boek je tickets online

Ben je klaar om het unieke Amsterdam Museum te bezoeken? Boek je tickets via onze website om jezelf van snelle toegang te garanderen. Bespaar tijd en geld en koop hier alvast je tickets voor dit prachtige museum.

IN DE BUURT

Contact

Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.