Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Nemo Science Museum

Bij het NEMO Science Museum ontdek je hoe wetenschap en technologie gewone dingen speciaal maken. Verken vijf verdiepingen vol met experimenten, demonstraties en workshops. Steek je handen uit de mouwen en leer hoe bruggen werken, hoe water drinkbaar wordt gemaakt en hoe bliksem ontstaat. Op dit moment kun je genieten van de nieuwe tentoonstelling Energetica op het dak van het museum. Bij de diverse sculpturen kun je samen ontdekkingen doen over zon-, wind- en waterkracht en hernieuwbare energie. Je kunt ook deelnemen aan experimenten en workshops in de Maker Space.

De wonderen van het NEMO Science Museum

Dit is een spannend museum voor alle leeftijden. Deze unieke, interactieve en bovenal ook educatieve attractie in het centrum van Amsterdam is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. In het museum leiden ze bezoekers op de meest leuke manier langs wonderlijke zaken. Het museum is gehuisvest in een gigantisch bootvormig gebouw bij het Centraal Station dat je onmogelijk kunt missen. Boek vandaag nog je bezoek aan dit museum en ontdek de fascinerende wereld van de wetenschap.

Interactieve tentoonstellingen

Je kunt in het museum honderden games spelen en gebruiken om te laten zien hoe techniek, natuurkunde, scheikunde en biologie werken. Het bevat bovendien een chemielaboratorium waar kinderen onder supervisie experimenten kunnen uitvoeren. Een uitstekende demonstratie van kettingreacties met behulp van een gigantische Rube Goldbergmachine, interactieve en didactische fysicaspellen en nog veel meer.

Het terras op de top van het gebouw biedt een prachtig uitzicht op de stad. De perfecte plek om te ontspannen en te genieten van alle bezienswaardigheden na een rondleiding door het museum. Het NEMO Science Museum is een onvergetelijke ervaring die leuk is voor alle leeftijden.

 

IN DE BUURT

Contact

Nemo Science Museum
Oosterdok 2, Amsterdam
+31 (0)20 531 32 33
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.