Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Phantom Thread on 70mm at Eye Film

Phantom Thread is waarschijnlijk de laatste filmrol van de carrière van Daniel Day-Lewis. Day-Lewis combineert opnieuw krachten met Paul Thomas, 10 jaar later. Er zal bloed zijn, voor een laatste grootse en elegante film. Het Eye Film Museum is de enige locatie in de Benelux waar je deze film kunt bekijken op de originele 70mm waarop deze is gemaakt.

Over Phantom Thread

Daniel Day-Lewis speelt Woodcock die hopeloos verliefd wordt op een verlegen Duitse serveerster, Alma. Hij ziet een schoonheid en gratie die niemand in haar ziet. Terwijl ze dichterbij komen, wordt Woodcock vreemder en moet Alma een manier vinden om hem onder controle te houden. De film is een prachtig verhaal over haute couture, obsessie en vreemde liefde uit de jaren vijftig, in een tijdloos verhaal met een vleugje humor.

Deze film speelt vanaf 1 maart bij Eye Film. Bezoek hun website voor een schema en kaartjes.

EYE Film

EYE was de eerste grote culturele instelling in Amsterdam die de sprong maakte over het IJ en zo de banden tussen Amsterdam Noord en de rest van de stad versterkt. Het opvallende gebouw beschikt over ultramoderne faciliteiten, waaronder 1200 vierkante meter tentoonstellingsruimte en vier bioscopen met in totaal 640 zitplaatsen.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.