Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Westergasfabriek

De Westergasfabriek in Amsterdam West is een van de meest bloeiende en creatieve hotspots van de stad. Er is altijd wel iets gaande bij de Westergasfabriek, het bruisende creatieve complex in het Westerpark. Eens de gasfabrieken van de stad, zijn deze verzameling voormalige industriële gebouwen nu een van de meest opwindende en levendige creatieve centra van Amsterdam en de thuisbasis van een verscheidenheid aan bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. De Westergasfabriek heeft een druk schema met tentoonstellingen, food festivals, muziekfestivals en culturele evenementen, er is er altijd iets nieuws te ontdekken.

De Westergasfabriek is onderdeel van het onlangs gerenoveerde Westerpark.

De Westergasfabriek is een van de meest karakteristieke evenementen- en recreatiegebieden van Amsterdam, is populair vanwege zijn festivals, tentoonstellingen en markten, zoals de Sunday Market en NeighbourFood Market. Westergasfabriek herbergt een groot aantal aantrekkelijke winkels, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden met een eigentijds aanbod. Perfect voor een ontspannende middag of een spannende avond en avond uit. Wilt je liever ontsnappen aan de drukte van de stad? Vind dan een mooie plek in het gras van het nabijgelegen Westerpark en geniet van de stilte. Samen zijn de Westergasfabriek en het Westerpark een iconische locatie in Amsterdam West. Het is de plek waar mensen samenkomen in het weekend of op zonnige dagen. Ontspan op het gras of ga pootje baden op een warme dag.

Een dag bij de Westergasfabriek

Er is geen betere manier om je dag in de Westergasfabriek te beginnen, dan met een heerlijke croissant en een vers kopje koffie in De Bakkerswinkel. Koffieliefhebbers kunnen ook de De Epressofabriek bezoeken voor een authentieke kop espresso. Dwaal rond op het terrein, kijk wat voor evenementen op het terrein bezig zijn of relax in het park. Later op de dag kun je genieten van een drankje en hapje op de WestergasTerras: een gezinsvriendelijk hotel dat populair is bij Amsterdammers en toeristen. Zin in een ambachtelijk gebrouwen biertje? Troost Brouwerij, een van de nieuwste biermakers in de stad, laat je graag alles zien wat er te weten valt over het brouwen van bier. Ook kun je de gebrouwen biertjes proeven. Ben je meer een wijnkenner? Maak dan een pitstop bij de Wester Wijnfabriek, een unieke wijnmaker en winkel waar je prima aan je trekken komt.

Om af te koelen raden wij je aan een (paar) lekkere bolletjes ijs van IJscuypje te scoren, het ijs is zo goed dat het zelfs een plekje op onze Beste IJs in Amsterdam heeft gescoord. Ben je in de stemming voor iets zoets, maar geen ijs? Dan kun je jouw hart ophalen bij de Tony’s Chocolonely-winkel. Scoor je favoriet of een van de limited editions in dit chocolade Walhalla.

Westergasfabriek Outside

Eten bij de Westergasfabriek

Als het op eten aankomt, kun je bij Westergasfabriek veel kiezen. Geniet van uitstekende cocktails en zeevruchten bij Mossel & Gin. In de omgeving is Pacific Park een interessante rock-‘n-roll-bar en restaurant. Geniet vier dagen per week van je favoriete bands en het interessante menu. Raïnaraï is het nomadische restaurant met een Algerijnse keuken. Chef-kok Laurent Khellout is de meester van deze keuken en verrast gasten met smakelijke traktaties en spannende gerechten. Kan niet kiezen? Wij kunnen de Malika, Zineb of de Mechèwe van harte aanbevelen.

Entertainment bij de Westergasfabriek

Er is voldoende entertainment te vinden op en rond de Westergasfabriek. Ben jij een film fanaat? Het Ketelhuis de enige openluchtbioscoop in Amsterdam met een aantrekkelijk programma met art-housefilms, klassiekers en blockbusters. Meer zin in een spelletje? De Ton Ton Club brengt je terug naar de jaren zeventig en tachtig; deze arcade is een bezoek waard met vrienden. Pacific Park heeft live-muziekavonden en is een van de beste plekken om wat te drinken en de heupen even los te gooien!

Festivals in en om de Westergasfabriek

Daarnaast is de Westergasfabriek ook de thuisbasis van de Gashouder, een van de evenementenlocaties op het terrein. Veel festivals en conferenties worden hier het hele jaar door gehouden. Een van de beroemdste evenementen in De Gashouder zijn de indoor Awakenings Festivals, tijdens deze nachten komen house-fanaten samen om te feesten tot in de vroege uurtjes.

Maar het is niet het enige festival dat op het Westergas-terrein wordt gehouden. Verre van dat! Bijna elk weekend is er een nieuw evenement in de Westergasfabriek. Van verschillende foodfestivals zoals het vegan food festival, filmfestivals, sneak previews, milkshakefestival, kunstfestivals, de maandelijkse zondagsmarkten en vele andere evenementen is dit echt de plek in Amsterdam West. Als je altijd op de hoogte wilt blijven van de laatste info over evenementen bij de Westergasfabriek houdt dan hun Facebook-pagina in de gaten.

IN DE BUURT

Contact

Westergasfabriek
Pazzanistraat 37, Amsterdam
+31 (0)20 586 07 10
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.